Piernik z powidłami

Piernik z powidłami
piernik
Składniki:
400g mąki
120g margaryny
200g cukru
2 jaja
4 łyżki powideł
3 łyżeczki kakao
1 opak. przyprawy do piernika
1 szkl. mleka
1 łyżeczka sody
ew. bakalie

Sposób przygotowania:
Margarynę roztopić i ostudzić. Jaja z cukrem ubić mikserem. Dodać: mleko, kakao, mąkę z sodą, 1 opakowanie przyprawy do piernika. Mieszając dołożyć powidło. Następnie wlać tłuszcz, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Do tak przygotowanego ciasta dodać oprószone mąką bakalie i wymieszać. Gotowe ciasto przełożyć do przygotowanej formy. Piec w temp. 180 st. C przez 60 minut. Piernik można polać polewą czekoladową i przełożyć kremem lub marmoladą.