Babeczki biszkoptowe z bitą śmietaną i jeżynami

Babeczki biszkoptowe
z bitą śmietaną i jeżynami
babeczki_jezynowe
Składniki:
Przepis na 6 szt.

Ciasto:
3 jaja
12 dag cukru
12 dag mąki
3 łyżki wody
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Nadzienie:
1/8 l śmietany kremówki
1 łyżka cukru
20 dag jeżyn

Sposób przygotowania:
Żółtka utrzeć z połową cukru, dodając pod koniec wodę. Białka ubić na sztywną pianę i utrwalić pozostałą porcją cukru. Pianę połączyć z żółtkami, dodać przesianą mąkę z proszkiem. Wyłożyć ciasto do natłuszczonych foremek i piec w temp. 180 C na złoty kolor. Wyjąć i ostudzić. Śmietanę ubić, pod koniec dodać cukier. Babeczki udekorować śmietaną i jeżynami.

Do wypieku polecamy foremki Ø 9 cm lub 11 cm – w wersji ocynowanej lub non-stick 1 Kpl = 6 sztuk.